Noutati editoriale

Invitatie Lansare de carte: Drept contencios si fiscal | autor: Dan Dascalu

Like & Share

PwC România,  D&B David şi Baias şi Editura Hamangiu au plăcerea de a vă invită să participaţi  la evenimentul de lansare a volumului

Tratat de contencios fiscal
autor: Dan Dascălu, Partener D&B David şi Baias

Lansarea tratatului va avea loc joi, 22 mai 2014, ora 19:00, în Sala Epoque Events Gallery, Hotelul Epoque Cişmigiu din Bucureşti, Intrarea Aurora, Nr. 17C, Sector 1, Bucureşti.

Evenimentul este un prilej de întâlnire cu mediul academic, practicieni în drept, reprezentanţi ai autorităţilor şi ai mediului de afaceri.

 

Vor lua cuvântul:
Conf. univ. dr. Flavius Baias, Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti
Prof. dr. Radu Bufan, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest, Timişoara
Mihaela Mitroi, Liderul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică,  PwC România
Dan Manolescu, Secretar de Stat, Ministerul Finanţelor Publice
Dr. Executive MBA Ionel Baibarac, Administrator Rafinăria “Steaua Română”
Dan Dascălu, Partener, D&B David şi Baias
Seara se va încheia cu o sesiune de autografe şi un cocktail.
Ne vom bucura să vă revedem şi vă aşteptăm cu drag!

Cu aleasă consideraţie,

Vă rugăm să confirmaţi participarea dumneavoastră la emilia.asultanei@ro.pwc.com, 0730 40 4335, până cel mai târziu în data de 21 mai 2014.

Despre autor
Este licenţiat al Facultăţii de Drept, Universitatea din Bucureşti (1997) şi doctor în drept în urma absolvirii Şcolii Doctorale din cadrul aceleiaşi instituţii şi susţinerii magna cum laude a tezei de doctorat (2013); licenţiat al Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor din Universitatea Politehnică Bucureşti (1994) şi absolvent al studiilor de master din cadrul acestei din urmă instituţii (1995); absolvent de studii postuniversitare în Olanda (TMC Asser Instituut, 1998), dar şi participant la diverse alte programe de pregătire şi specializare profesională în ţară şi în străinătate.
În perioada 1997-2006 a derulat activităţi didactice ca asistent universitar la disciplinele drept administrativ, drept procesual civil şi drept comercial; din anul 2012 susţine cursurile şi seminariile de „Procedură fiscală şi Contencios fiscal” în cadrul studiilor de master de drept fiscal al Facultăţii de Drept, Universitatea din Bucureşti, iar începând cu anul 2013, și în cadrul masteratului de fiscalitate al Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci, şi Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din București.
Este coautor al primei cărţi publicate în România cu privire la Codul de procedură fiscală („Explicaţiile teoretice şi practice ale Codului de Procedură Fiscală”, 2005), autor al cărţii „Recuperarea extrateritorială a creanţelor fiscale” (2011), dar şi autor şi coautor a peste 10 articole în diferite reviste de drept pe teme de dreptul muncii, procedură civilă, procedură fiscală etc.
Este avocat, membru al Baroului Bucureşti din 1997 şi derulează activităţi profesionale de peste 15 ani în zona avocaturii de fiscalitate; din 2001 s-a alăturat echipei David şi Baias, societatea corespondentă de avocatură a PricewaterhouseCoopers în România, al cărei partener este din ianuarie 2006, coordonând departamentul de litigii şi dreptul muncii.
A participat de-a lungul timpului în calitate de coordonator al Grupurilor de proceduri fiscale ale unor organisme reprezentative ale mediului de afaceri (American Chamber of Commerce, Foreign Investment Council, Coaliţia pentru România) la diferite discuţii organizate de reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice legate de elaborarea Codului de procedură fiscală (2003) şi, ulterior, la consultările periodice legate de modificarea actului normativ.

Despre carte
Consacrată unei teme atât de tehnice, lucrarea „Tratat de contencios fiscal” reuşeşte să dezvolte interesul pentru aspectele teoretice şi practice pe care le implică rezolvarea conflictelor pe tărâm fiscal, problemă cu care, am putea să spunem, se confruntă la un moment sau altul fiecare contribuabil din societate. Ne aflăm în prezenţa unei cercetări aprofundate a unei instituţii nu doar de mare interes teoretic şi practic, ci şi de maximă utilitate şi actualitate pentru activitatea socială, economică şi juridică, bazată pe o abordare interdisciplinară, în care au fost necesare incursiuni serioase în domeniile dreptului financiar, dreptului fiscal, dreptului administrativ, îndeosebi contenciosul administrativ, şi al dreptului procesual civil, pentru a se obţine în final o imagine clară şi completă asupra contenciosului fiscal.
Autorul lucrării nu s-a mulţumit doar să menţioneze imperfecţiunile legislaţiei, evidenţiind că aceasta este uneori stufoasă, alteori insuficientă ori rămasă în urmă faţă de reglementările de drept comun de la noi sau din legislaţia specifică din alte ţări, ci a evocat în acelaşi timp, într-un stil clar şi printr-o sistematizare riguroasă, opiniile contradictorii din doctrină sau soluţiile diferite din jurisprudenţă, realizând astfel o analiză critică, în care a trecut prin filtrul propriu de gândire bogăţia de informaţii şi soluţii şi a exprimat, când a considerat necesar, un punct de vedere propriu, diferit de cel din doctrină sau jurisprudenţă. (Prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu)

Like & Share

S-ar putea să te intereseze și