Articole juridice, Blog Juridic, Carti juridice, Noutati editoriale, Spete juridice, Stiri juridice

25 de cursuri, seminarii si teste pentru profesionistii Dreptului in 2022

Like & Share

In cadrul Blogului Juridic Hamangiu va oferim cat mai des posibil extrase din cartile nou aparute la Editura Hamangiu. Va oferim si articole juridice, analize si spete rezolvate, jurisprudenta relevanta, teste-grila pentru admiterea in profesiile juridice si nu numai.

In articolul de azi va oferim recomandarile noastre in materie de cursuri, seminarii si teste pentru 2022. Sunt carti nou aparute sau in curs de aparitie la Editura Hamangiu si speram sa le descoperiti si sa va fie utile in activitatea dvs. profesionala si educationala.

Iata cele 25 de cursuri, seminarii si teste pentru profesionistii Dreptului in 2022:

Drept civil. Familia. Editia a 3-a – Cartea trateaza capitole importante de drept civil: Casatoria. Rudenia si afinitatea. Adoptia. Autoritatea parinteasca. Obligatia de intretinere. Regimurile matrimoniale.
(…spre pagina de comanda>>>)

Drept civil. Familia Marieta Avram ed 2022


Introducere in dreptul civil. Volumul I – Puteti regasi in aceasta carte elemente de introducere in studiul dreptului civil, care urmaresc sa desluseasca sensul normei civile, al drepturilor subiective si bunurilor, dar si al aplicarii legii civile in timp ori al starii civile si mijloacelor de ocrotire a persoanei fizice s.a. 
(…spre pagina de comanda>>>)

Introducere in dreptul civil. Volumul I autori Serban Diaconescu, Paul Vasilescu


Manual de drept al Uniunii Europene – Lucrarea se doreste a fi un instrument util de descifrare a institutiilor Uniunii Europene, a mecanismului decizional al Uniunii si a modului de functionare al acesteia. Lucrarea se adreseaza in egala masura atat studentilor de la facultatile de profil juridic, dar si de la alte specializari (economic, stiinte politice, studii europene, jurnalism etc.), cat si tuturor celor interesati de a se familiariza intr-un mod accesibil cu institutiile si modul de functionare a Uniunii Europene. 
(…spre pagina de comanda>>>)

Manual de drept al Uniunii Europene - Razvan Horatiu Radu


Contenciosul financiar si fiscal. Note de curs – Descoperiti o lucrare adresata in primul rand studentilor si masteranzilor de la facultatile de drept. Cartea poate fi insa un indrumar util si pentru practicienii dreptului financiar si fiscal, pentru specialistii in finante publice, in mod deosebit pentru cei care lucreaza in institutiile de control financiar si fiscal.
(…spre pagina de comanda>>>)

Contenciosul financiar si fiscal. Note de curs - Ioana Maria Costea


Justitia constitutionala in Uniunea Europeana – Cartea este intitulata „note de curs”, caci este scrisa in primul rand pentru studentii facultatilor de drept. Insa ea este, de fapt, un ghid destul de comprehensiv pentru oricine doreste sa inteleaga bazele arhitecturii constitutionale europene. Iar cine doreste sa aprofundeze, poate deschide prin aceasta carte nenumarate „usi” catre o bibliografie neasteptat de bogata si interesanta.
(…spre pagina de comanda>>>)

Justitia constitutionala in Uniunea Europeana - Marieta Safta


Teste grila pentru examenele de an, licenta si admitere in profesiile juridice. Editia a 7-a – Cu o vechime de aproape 10 ani – prima editie a fost publicata in anul 2013 – culegerea de Teste grila pentru examenele de an, licenta si admitere in profesiile juridice elaborata de colectivul de profesori de la Facultatea de Drept a Universitatii „Titu Maiorescu” a devenit deja un reper bine cunoscut, si nu doar in randul studentilor acestei universitati, ci si printre studentii altor facultati de drept, precum si printre absolventii care se pregatesc pentru a sustine examenele si concursurile nationale de admitere in profesii juridice.
(…spre pagina de comanda>>>)

Teste grila pentru examenele de an, licenta si admitere in profesiile juridice 2022


Culegere de teste-grila pentru admiterea in magistratura si avocatura. Editia a 3-a – Cartea Culegere de teste-grila pentru admiterea in magistratura si avocatura – cu explicatii ale variantelor de raspuns aduna peste 2.500 de teste, structurate pe cele patru discipline de concurs – Drept civil (729), Drept procesual civil (666), Drept penal (631) si Drept procesual penal (640), iar pentru facilitarea autoevaluarii obiective asupra cunostintelor dobandite, intrebarile au fost separate de raspunsuri si de explicatii.
(…spre pagina de comanda>>>)

Culegere de teste-grila pentru admiterea in magistratura si avocatura 2022


Drept administrativ. Vol. I. Actul administrativ (I). Repere pentru o teorie altfel. Tomul I. Notiune – Lucrarea Drept administrativ. Vol. I. Actul administrativ. Repere noi pentru o teorie altfel este utila deopotriva studentilor, in aprofundarea acestei parti a dreptului administrativ, dar si practicienilor (fie ei avocati, judecatori, procurori, notari sau functionari publici), avand in vedere, pe de o parte, complexitatea abordarii si caracterul practic al acesteia, iar pe de alta, multitudinea de probleme intalnite in viata administrativa.
(…spre pagina de comanda>>>)

Drept administrativ. Vol. I. Actul administrativ Tomul I. Notiune - Ovidiu Podaru


Drept administrativ. Vol. I. Actul administrativ (I). Repere pentru o teorie altfel. Tomul II. Regimul juridic – Cel de-al doilea tom al volumului (Tomul II. Regimul juridic) continua analiza actului administrativ prin tratarea temelor privind intrarea si iesirea din vigoare a actelor administrative, punctandu-se in special problematica revocarii, anularii si suspendarii acestora. Completari substantiale se regasesc si cu privire la caducitate, respectiv prescriptie, ca fapte juridice extinctive in materia actului administrativ. Ultimul capitol al acestui tom, care aduce si cele mai multe elemente de noutate, propune o teorie consolidata a nulitatii actelor administrative, detaliind totodata si modalitatea angajarii raspunderii administrativ-patrimoniale, ca o consecinta a nulitatii
(…spre pagina de comanda>>>)

Drept administrativ. Vol. I. Actul administrativ Tomul II. Regimul juridic - Ovidiu Podaru


Drept penal. Partea generala. Caiet de seminar – Cartea Drept penal. Partea generala. Caiet de seminar este destinata in primul rand studentilor din anul II, in vederea recapitularii cunostintelor teoretice, insa, prin numarul mare de scheme si intrebari recapitulative (peste 200 de scheme si peste 500 de intrebari tip grila de la examene, concursuri si din lucrari scrise la disciplina Drept penal – partea generala), este utila si celor care se pregatesc sa sustina un examen la aceasta materie.
(…spre pagina de comanda>>>)

Drept penal. Partea generala. Caiet de seminar_Lefterache


Dreptul relatiilor dintre profesionisti si consumatori – Formarea contractelor. Obligatia de informare si de consiliere. Practici comerciale incorecte. Publicitate inselatoare. Clauze abuzive. Garantia de conformitate. Raspunderea pentru conformitatea produselor.
(…spre pagina de comanda>>>)

Dreptul relatiilor dintre profesionisti si consumatori autor Juanita Goicovic


Admiterea in notariat. Teste grila si sinteze teoretice. Editia a 8-a – Lucrarea reprezinta, la momentul de fata, singura lucrare juridica din Romania conceputa special pentru candidatii care se pregatesc pentru sustinerea concursului de admitere in profesia de notar public, inclusiv pentru cei care sustin concursul de admitere in functia de notar public si au cel putin 6 ani vechime in functii de specialitate juridica.
(…spre pagina de comanda>>>)

Admiterea in notariat. Teste grila si sinteze teoretice 2022 - Adina R. Motica, Oana-Elena Buzincu, Veronica Stan


Teorie si practica executional penala – Lucrarea Teorie si practica executional penala. Sinteze si intrebari pentru uzul studentilor si al masteranzilor reprezinta un instrument auxiliar pentru cursul de Drept executional penal, alcatuit conform structurii si tematicii dupa care este predata aceasta materie la facultatile de drept din Romania.
(…spre pagina de comanda>>>)

Teorie si practica executional penala Ioan Chis, Lamya Diana Haratau, Constantin Marc Neagu, Ioan Mircea David Editura Hamangiu


Drept comercial. Contracte profesionale. Editia a 5-a – Lucrarea Drept comercial. Contracte profesionale, aflata la a cincea editie, este destinata, cu precadere, studentilor facultatilor de drept. Autoarea, Andreea-Teodora Stanescu, cadru didactic la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, si-a concentrat cercetarea in jurul contractelor profesionale, obiect de studiu al disciplinei Drept comercial. Obligatiile.
(…spre pagina de comanda>>>)

Drept comercial. Contracte profesionale. Editia a 5-a autor Andreea-Teodora Stanescu


Drept civil. Drepturile reale principale. Sinteze. Jurisprudenta. Grile – Materialul redat in acest curs corespunde programei din planul curricular al facultatilor de drept si vine in sprijinul studentilor, masteranzilor si a practicienilor dreptului. Totodata, lucrarea se adreseaza si absolventilor facultatilor de drept ce cauta o sintetizare a materiei drepturilor reale principale, in vederea sustinerii examenului de licenta sau a examenelor de admitere in profesiile juridice.
(…spre pagina de comanda>>>)

Drept civil. Drepturile reale principale - Petruta-Elena Ispas


Drept procesual penal. Partea speciala. Caiet de seminar. Editia a 2-a – Pe langa fisa seminarului, care contine subiectele teoretice care se vor discuta in cadrul acestuia, sunt prezentate hotarari ale instantelor si spete ipotetice care vor fi analizate impreuna cu studentii, prin aceasta formula interactiva incercandu-se familiarizarea lor cu activitatea de interpretare si de punere in aplicare a dispozitiilor procesuale penale. La finalul fiecarei teme se regasesc intrebari tip grila, care ajuta la verificarea cunostintelor.
(…spre pagina de comanda>>>)

Drept procesual penal. Partea speciala. Caiet de seminar. Editia a 2-a autor Anastasiu Crisu


Drept procesual penal. Partea speciala. Editia a 3-a – Cursul Drept procesual penal. Partea speciala asigura cunostintele necesare atat studentilor si masteranzilor, cat si celor care participa la examene de admitere in profesie, de capacitate sau de definitivat ori celor care sustin promovarea in functie.
(…spre pagina de comanda>>>)

Drept procesual penal. Partea speciala editie 2022 autor Anastasiu Crisu


Drept civil. Teoria generala a obligatiilor. Sinteze. Jurisprudenta. Grile. Editia a 2-a – Materialul redat in acest curs corespunde programei din planul curricular al facultatilor de drept si vine in sprijinul studentilor, masteranzilor si a practicienilor dreptului. Totodata, lucrarea se adreseaza si absolventilor facultatilor de drept ce cauta o sintetizare a materiei obligatiilor civile, in vederea sustinerii examenului de licenta sau a examenelor de admitere in profesiile juridice.
(…spre pagina de comanda>>>)

Drept civil. Teoria generala a obligatiilor. Sinteze. Jurisprudenta. Grile autor Petruta-Elena Ispas


Dreptul transporturilor. Contracte specifice activitatii de transport. Editia a 7-a – Lucrarea, aflata la a saptea editie, revizuita si adaugita, este destinata, cu precadere, studentilor facultatilor de drept. Autoarea, cadru didactic la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, si-a concentrat cercetarea in jurul contractului de transport, element central al Dreptului transporturilor.
(…spre pagina de comanda>>>)

Dreptul transporturilor. Contracte specifice activitatii de transport. Editia 2022 autor Andreea-Teodora Stanescu


International Business Transactions – Va invitam sa descoperiti un manual universitar adresat, in principal, studentilor facultatilor de drept. Doamna Raluca Papadima imbina in aceasta carte solidele cunostinte teoretice (dobandite in calitate de cercetator si cadru universitar) cu bogata experienta practica in domeniu, dobandita in calitate de avocat specializat in tranzactii si litigii cu o componenta internationala.
(…spre pagina de comanda>>>)

International business transactions autor Raluca Papadima


Drept fiscal si financiar. Caiet de seminar. Editia a 3-a este una completata si actualizata, racordata la ultimele modificari normative intrate in vigoare la inceputul anului 2022.
(…spre pagina de comanda>>>)

Drept fiscal si financiar. Caiet de seminar. Editia a 3-a autori Cosmin Flavius Costas, Septimiu Ioan Put


Drept constitutional si institutii politice. Vol. II. Institutii politice. Editia a 4-a – Prezenta lucrare cuprinde analiza puterii organizate statal, a teoriei statului, a autoritatilor publice reglementate in Titlul III al Constitutiei – Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul si Autoritatea judecatoreasca. Sunt prezentate, de asemenea, sistemul electoral roman, procedura referendumului si partidele politice, iar un capitol distinct este dedicat Curtii Constitutionale. Volumul Institutii politice cuprinde, de asemenea, noi exemple din jurisprudenta Curtii Constitutionale, prin care au fost analizate si solutionate probleme de drept in aceasta materie.
(…spre pagina de comanda>>>)

Drept constitutional si institutii politice. Vol. II. Institutii politice 2022 autor Marieta Safta


Drept procesual penal. Partea speciala. Note de curs. Editia a 3-a – Lucrarea este structurata pe sapte capitole si trateaza cele mai importante institutii prevazute in Partea speciala a Codului de procedura penala, respectiv: I. urmarirea penala, II. camera preliminara, III. judecata, IV. caile de atac, V. procedurile privind asigurarea unei practici unitare, VI. procedurile speciale si VII. executarea hotararilor penale.
Modalitatea de abordare a materiei si claritatea stilului faciliteaza asimilarea informatiilor de catre studenti. De asemenea, in scopul retinerii si intelegerii adecvate a materiei de studiu, Notele de curs contin numeroase scheme grafice, exemple teoretice si practice utile in procesul de invatare. Mai mult, autorii propun si un sistem de verificare a cunostintelor, prin inserarea la finalul fiecarui capitol a unor intrebari recapitulative.
(…spre pagina de comanda>>>)

Drept procesual penal. Partea speciala. Note de curs. Editia 2022 Carmen Silvia Paraschiv


Dreptul sportului – Una dintre cele mai interesante carti despre Dreptul sportului, o lucrare scrisa de doi autori care iubesc sportul chiar si atunci cand il trec prin filtrul dreptului.
(…spre pagina de comanda>>>)

Dreptul sportului autori Septimiu Ioan Put, Cosmin Flavius Costas


Dreptul individual al muncii. Editia a 2-a – Cursul Dreptul individual al muncii se adreseaza, cu precadere, studentilor care abordeaza aceasta materie, venind in ajutorul acestora pentru intelegerea si asimilarea notiunilor teoretice, precum si pentru identificarea si rezolvarea problemelor practice. In egala masura, in lucrare pot regasi suport pentru activitatea lor practicienii in domeniu, dar si cei implicati in raporturi de munca.
(…spre pagina de comanda>>>)

Dreptul individual al muncii. Editia a 2-a autor Septimiu Panainte


Institutii de drept privat roman. Vol. II. Teoria generala a obligatiilor –Lucrarea se adreseaza studentilor facultatilor de drept aflati in primul an de studiu, fiind concepute spre a raspunde unei duble nevoi: atat aceea de introducere, cat si de incursiune aprofundata in aceasta arie de drept.
(…spre pagina de comanda>>>)

Institutii de drept privat roman. Vol. II. Teoria generala a obligatiilor autor Alina-Monica Axente

Acestea sunt cele 25 de carti juridice nou aparute sau in curs de aparitie la Editura Hamangiu. Sunt cursuri, seminarii si teste pe care vi le recomandam cu drag, lucrarile fiind scrise de cadre didactice de la Facultatile de Drept din Romania si nu numai, precum si profesionisti cu experienta solida in domeniul lor de expertiza.

Vom mai reveni cu si mai multe articole juridice adresate studentilor, masteranzilor, doctoranzilor si practicienilor Dreptului. Va tinem la curent cu toate noutatile editoriale si speram sa descoperim impreuna noi subiecte pe care le vom trata aici, pe Blogul Juridic Hamangiu.

Cu prietenie,

Echipa Blog Juridic Hamangiu

Like & Share

S-ar putea să te intereseze și