Articole juridice, Blog Juridic, Carti juridice, Drept civil, Drept comercial, Noutati editoriale, Spete juridice, Stiri juridice

26 de modele de contracte civile si comerciale

Like & Share

In curand vom putea avea disponibila pe site-ul Editurii Hamangiu, in librarii si la toate site-urile partenere, cartea in curs de aparitie „Dreptul contractelor civile si comerciale. Teorie, jurisprudenta, modele. Editia a 2-a”. In cadrul lucrarii sunt oferite si 26 de modele de contracte civile si comerciale, pe care le enumeram in lista de mai jos:

Model 1. Contract de vânzare-cumpărare
Model 2. Promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare
Model 3. Contract de schimb
Model 4. Contract de furnizare de produse
Model 5. Contract de report
Model 6. Contract de antrepriză
Model 7. Contract de asociere în participație
Model 8. Contract de transport
Model 9. Contract de mandat
Model 10. Contract de comision
Model 11. Contract de consignație
Model 12. Contract de agenție
Model 13. Contract de intermediere
Model 14. Contract de depozit
Model 15. Contract de închiriere
Model 16. Contract de cont curent
Model 17. Contract de cont curent bancar
Model 18. Contract de asigurare
Model 19. Contract de rentă viageră
Model 20. Contract de joc și pariu
Model 21
M1. Tranzacție
M2. Tranzacție
Model 22. Contract de donație
Model 23. Contract de fiducie
Model 24. Contract de leasing
Model 25. Contract de franciză
Model 26. Contract de factoring

Dreptul contractelor civile si comerciale. Teorie, jurisprudenta, modele. Editia a 2-a - Vasile Nemes

Iata cateva cuvinte despre aceasta carte, din partea editorilor:

Dreptul contractelor civile si comerciale. Teorie, jurisprudenta, modele abordeaza contractele speciale reglementate de noul Cod civil, dar si principalele contracte tratate in diferite legi speciale. In mod voit au fost avute in vedere contractele civile si comerciale, deoarece, desi unele dintre acestea au beneficiat de atentia legiuitorului, care le-a consacrat un loc aparte in sistemul unitar de reglementare introdus de Codul civil, ele se regasesc preponderent pe taramul raporturilor juridice comerciale sau la care participa profesionisti, titulari ai intreprinderilor comerciale.

Prin volumul de informatie pe care il ofera, dar si prin modalitatea graduala in care este structurata, cartea se adreseaza, in acelasi timp, dar in mod diferit, unor destinatari distincti, situati pe alte paliere ca nivel de cunoastere: pe un prim palier sunt cei aflati la inceput de drum, care studiaza materia contractelor, iar, pe un palier superior, sunt profesionistii, cei care negociaza, intocmesc si utilizeaza curent in activitatea lor instrumentele contractuale.

Cele 34 de contracte speciale, analizate intr-o maniera integrata, valorifica in mod reusit preocuparile doctrinei in materie (articole, monografii, cursuri, tratate), precum si o bogata jurisprudenta (atat decizii ale instantelor europene, cat si ale instantelor autohtone) – aceasta editie ajungand deja la peste 1300 de fragmente din spete atent selectionate, cu cel putin 600 de fragmente in plus fata de volumul din 2020, majoritatea celor nou-adaugate fiind selectii din hotarari foarte recente (2020, 2021).”

Va invitam sa aflati mai multe detalii despre cartea Dreptul contractelor civile si comerciale. Teorie, jurisprudenta, modele>>>

Like & Share

S-ar putea să te intereseze și