Articole juridice, Blog Juridic, Carti juridice, Editoriale, Jurisprudenta, Noutati editoriale, Spete juridice, Stiri juridice

7 reguli de aur pentru succesul unei afaceri

Like & Share

Afacerile noastre trebuie sa aiba succes. Nimeni nu investeste timp, bani si energie decat daca se asteapta ca afacerea lui sa aiba succes. Vrem sa vedem rezultate excelente si nu ne asteptam la nimic mai prejos de victorie rasunatoare. Altfel, nu am mai veni zilnic la acelasi birou la care punem pe hartie planuri, scheme, statistici, analize, scenarii si bugete.

succes in afaceri

Va ofer 7 reguli de aur pentru succesul unei afaceri, indiferent de profilul acesteia, indiferent de industria in care activati:

  1. Totul incepe cu o viziune clara. Doar cei care au o viziune clara, limpede, certa, pot pune pe hartie un plan de afaceri excelent. Trebuie sa stii exact care sunt problemele pe care le rezolva serviciile si produsele afacerii tale. Este esential sa stii ce calitati si puncte slabe au produsele si serviciile tale, unde mai ai de lucrat, ce rezultate vrei sa obtii, ce obiective are afacerea ta, ce strategii de business management ti se potrivesc si ce buget este necesar pentru fiecare efort pe care il vei depune.
  2. Continua cu un plan de afaceri scris si rescris pana cand iese perfect. Verifica-l impreuna cu un specialist cu experienta in afaceri, educatie financiara si management. Primul meu plan de afaceri a necesitat zeci de ore sa fie realizat intr-o prima forma de draft. Am cerut specialistilor in management sa imi dea sfaturi de imbunatatire pentru planul meu de afaceri si am realizat ca prinde o forma superioara de fiecare data cand il prezint unui om de afaceri care are mai multa experienta decat mine.
  3. Urmareste planul de afaceri si ajusteaza-l la fiecare pas necesar. Planul de afaceri nu poate arata la fel de la un an la altul. El tine pasul cu tot ce se intampla in industrie si cu asteptarile publicului tinta + obiectivele tale de extindere si dezvoltare. Consecventa nu este acelasi lucru cu stagnarea. In afaceri si in management trebuie sa avem mereu grija la actualizare, ajustare, finisare, perfectionare.
  4. Aduna langa tine oameni care sa dea dovada de implicare, devotament si pasiune pentru domeniul lor de specializare. Tot personalul trebuie sa fie implicat si decis sa realizeze scopurile finale ale afacerii tale. Fiecare om reprezinta o rotita care poate pune in miscare tot sistemul care iti face afacerea sa produca bani. Tot asa, fiecare om poate fi o rotita care nu merge corect si iti blocheaza tot sistemul afacerii tale.
  5. Tine oamenii motivati. Ajuta-i sa isi indeplineasca propriile strategii de succes profesional si personal si te vor ajuta sa iti cresti afacerea. Acest lucru se intampla pentru ca de acolo de unde ne luam resursele emotionale si materiale, tindem sa investim timp, energie si pasiune. Cine ar da cu piciorul unui loc de munca unde castiga bine, se dezvolta profesional, are parte de recunoastere si chiar de satisfactii si mai mari.
  6. Tine pasul cu cerintele audientei tinta mai bine decat o face concurenta ta. Oamenii se schimba, lucrurile evolueaza, industriile progreseaza, companiile trebuie sa tina pasul cu tot ce se cere in piata. Formeaza-ti profesional angajatii, asigura-te ca sunt la curent cu tot ce se intampla nou in zona lor de expertiza. Lucrezi cu cei mai buni oameni? Sau lucrezi cu oameni de calitate medie si atunci nu este de mirare ca ai rezultate mediocre.
  7. Reinventeaza-te si adreseaza-te si altor audiente tinta daca simti ca in zona ta de afaceri este concurenta prea mare. Cheia este strategia oceanului albastru, care spune ca atunci cand stii ca intr-o industrie este competitie acerba, solutia nu este sa te inarmezi pentru o batalie sangeroasa, ci sa te orientezi catre zone din piata unde saturatia inca nu este mare, poate o zona noua si neexplorata inca.

Va doresc mult succes in tot ce faceti si planificare strategica de exceptie!

Maria Nicuțar
Specialist Marketing Editura Hamangiu

Cititi si: Strategia oceanului albastru, calea ideala catre succes

Sursa foto: pixabay.com

Like & Share

S-ar putea să te intereseze și