Articole juridice, Blog Juridic, Carti juridice, Editoriale, Jurisprudenta, Noutati editoriale, Spete juridice, Stiri diverse, Stiri juridice

7 reguli de aur pentru un plan de succes

Like & Share

Discutam astazi despre planificare. Este prima si cea mai importanta etapa pentru a ajunge la succes. In orice aspect al vietii noastre personale si profesionale. Punct.

Succesul este, fara doar si poate, dependent de planificare. Si am mai discutat despre acest aspect, cu toate ca este unul pe care cred ca toti il constientizam in fiecare clipa cand ne asteptam la anumite rezultate in viata noastra profesionala si in viata personala, desigur.

Dar ce inseamna aceasta munca de planificare? Inseamna sa incepi cu un plan si apoi sa continui sa il imbunatatesti in timp real, adica in timp ce il aplici. Seamana putin cu ideea de a prinde o minge noua in timp ce deja jonglezi cu 3? Cam asa si este.

succesul si dezvoltarea

Haideti sa vedem si cele mai importante 7 reguli de aur pentru un plan de succes:

  1. Planul are nevoie de informatii clare, aplicabile, masurabile. Deci pune la punct un plan bazandu-te pe informatii sigure, pe cifre si pe indici pe care stii ca ii poti masura in timp. Daca iti doresti sa iti cresti numarul de clienti pentru propria ta casa de avocatura, deja ai un indice masurabil viabil.
  2. Planul perfect are nevoie de oameni buni. Daca vrei sa faci totul singur, este si aceasta o optiune. Cu toate acestea, ia in calcul faptul ca orice plan maret are nevoie de oameni care sa il sustina, sa il perfectioneze, sa il puna in aplicare, sa il reactualizeze, sa il faca sa mearga.
  3. Planul perfect are nevoie de timp. Cu alte cuvinte, nu renunta daca lucrurile nu merg perfect din prima. Nu vor merge, stai linistit. Asteapta-te la intorsaturi pe care uneori le vei anticipa la timp si uneori nu. E parte din mare plan.
  4. Planul perfect are nevoie de bani, uneori de multi bani, uneori de sume mai mici. Asteapta-te sa incluzi in planul tau si componenta financiara. Se prea poate sa fii nevoit sa faci un imprumut sau sa rupi din contul de economii. Daca ai planul pus pe hartie si stii ca este bine realizat, da-i bice si ai incredere.
  5. Planul perfect se demonteaza in fiecare zi. Pune sub semnul intrebarii orice aspect. Nu lua nimic de-a gata. Nu iti fie teama sa iti arati planul si sa ii lasi pe altii sa iti arate punctele slabe. Asta inseamna sa gasesti fisuri intr-o constructie pe care o poti cladi mult mai bine. Feedback-ul poate fi luat la modul personal sau poate fi luat ca fiind cel mai valoros lucru care exista in lume.
  6. Planul perfect va fi gresit. La un moment dat, planul va fi foarte gresit. Uneori va fi in regula si va merge pentru o perioada buna de timp. Insa conditiile exterioare, societatea, modul in care functioneaza legile si actualizarea lor, felul in care ne castigam clientii samd sunt variabile care ne vor face planul sa para gresit. Asta daca nu ai anticipat deja anumite schimbari si ai luat masuri din timp.
  7. Planul perfect nu exista. Exista doar planuri pe care le iubim, le crestem, le privim de la primele ore de dimineata in timp ce ne bem cafeaua si stim ca vrem sa lucram la ele pana le facem sa mearga.

Va invit sa urmariti blogul Hamangiu pentru ca este un proiect exceptional, unul adresat juristilor si studentilor, masteranzilor si nu numai. Este adresat tuturor celor care doresc un loc de unde se pot lua informatii obiective, noutati despre carti juridice si articole de bunastare profesionala.

Cu stima,
Maria Nicuțar
Specialist Marketing Editura Hamangiu

Cititi si: Succesul nu vine din intamplare. Are nevoie de un plan bun

Sursa foto:pixabay.com

Like & Share

S-ar putea să te intereseze și