Dreptul muncii reprezinta un domeniu in care foarte multi practicieni se specializeaza, iar acest lucru implica eforturi constante de informare, documentare si perfectionare. Domeniul relatiilor de munca ramane unul pentru care trebuie sa existe o preocupare constanta si cu atentie din partea celor mai buni specialisti din domeniu.
Cele mai bune modalitati de specializare si perfectionare pentru orice specialist din dreptul muncii sunt seminariile, conferintele, cursurile si cartile dedicate dreptului muncii. Toate aduc un plus de valoare practicienilor, studentilor, masteranzilor si chiar angajatorilor care doresc sa se asigure ca respecta legislatia muncii, punându-se astfel la adăpost de controale și sancțiuni.
Astazi va oferim spre consultare 7 carti esentiale pentru orice practician din Dreptul muncii, carti care ofera legislatie explicata si comentata, spete importante, precum si cazuri din legislatia muncii pe care de multe ori doar expertii din domeniu le pot solutiona cu succes.
Lucrarea este actualizata la 15 februarie 2022 si contine 464 de pagini de informatii esentiale pentru orice practician de dreptul muncii. Codul muncii, Legea dialogului social si legislatia conexa reprezinta punctul de plecare pentru orice persoană interesată de acest domeniu.
Lucrarea se adreseaza practicienilor din domeniu, angajatorilor, salariatilor, avocatilor de dreptul muncii, consilierilor juridici, specialistilor si expertilor in legislatia muncii. Desigur, nu in ultimul rand, lucrarea este esentiala pentru toti studentii si masteranzii in drept.
Dreptul individual al muncii, autor Septimiu Panainte. Lucrarea reprezinta o sursa de informatii specializate si contine 424 de pagini adresate studenților la facultățile de drept, precum și tuturor practicienilor din domeniu.
In cadrul acestei carti, autorul ofera informatii cu privire la aspecte precum: principiile si izvoarele dreptului muncii, contractul individual de munca (incheiere, executare, modificare, suspendare, incetare), timpul de munca si de odihna, sanatatea si securitatea in munca, raspunderea disciplinara, raspunderea patrimoniala, jurisdictia muncii.
Concedierea disciplinara, de la teorie la practica. Aceasta lucrare ofera o analiza ampla si atenta cu privire la modalitatea de incetare din initiativa angajatorului a raportului de munca din motive imputabile salariatului si, cu precadere, desfacerea disciplinara a contractului individual de munca. Legislatie, spete si solutii explicate pentru toti practicienii din dreptul muncii pot fi consultate in cadrul lucrarii.
Cercetarea disciplinara. Aspecte practice si teoretice. Aceasta carte reprezinta o sursa de informatii specializate, adresate oricarui practician din domeniu. Cercetarile disciplinare reprezinta, fara doar si poate, un subiect pe care uneori chiar si specialistii in legislatia muncii si consilierii juridici il considera foarte complex si dificil de clarificat in totalitate. Va oferim in aceasta carte informatii importante, de care va puteti folosi pentru a aduce mai multa lumina si acuratete in tot ce tine de domeniul cercetarilor disciplinare.
Dreptul european al muncii. Legislatia, doctrina, jurisprudenta, autor Radu Razvan Popescu. Lucrarea analizeaza cu succes, in 15 capitole tratate in detaliu, toate institutiile fundamentale ale dreptului muncii, punand accent, in primul rand, pe latura practica, prin includerea unor studii de caz de actualitate atat din jurisprudenta interna, cat si din cea a curtilor de justitie de la Luxembourg si Strasbourg. In acelasi timp, lucrarea va pune la dispozitie modele de formulare necesare in solutionarea litigiilor de munca.
Protectia maternitatii la locul de munca, autor Razvan Vasiliu si Andreea Miclea. Un alt subiect controversat este cel al protectiei maternitatii la locul de munca. Numeroase spete si extrem de multe conflicte de munca in acest domeniu au facut ca interesul pentru acest subiect sa creasca foarte mult in ultimii ani. Este si motivul pentru care autorii Razvan Vasiliu si Andreea Miclea ne ofera o carte cu adevarat importanta pentru toti practicenii din domeniu, fie ca discutam despre Consilieri juridici, Specialisti in Legislatia muncii, Specialisti in domeniul HR, angajatori, studenti, masteranzi in drept si nu numai.
Conflicte de munca in jurisprudenta CEDO – Comentarii si Jurisprudenta nationala. 294 de pagini de informatie specializata va pun in tema pe unul dintre cele mai importante subiecte legate de conflictele de munca in Jurisprudenta CEDO. Conflictele de munca nu au reprezentat niciodata un subiect facil, nici macar pentru expertii din domeniu. Este motivul pentru care va propunem spre consultare o adevarata colectie de informatii care vor aduce un plus de valoare oricarui practician de dreptul muncii.
Legea Pensiilor comentata si adnotata. Lucrarea se adreseaza in primul rand practicienilor dreptului – magistrati, avocati, consilieri juridici, personalului de specialitate al caselor de pensii, insa ea ramane extrem de utila si publicului larg. Toate explicatiile si comentariile sunt redactate intr-un limbaj clar si accesibil, astfel incat notiunile juridice sa poata fi intelese, cu un minim efort, chiar si de catre persoanele care nu au cunostinte juridice in domeniu.
Subliniem faptul ca o astfel de lucrare complexa cu un volum de 840 de pagini reprezinta o lucrare esentiala pentru orice departament de Resurse Umane si pentru orice cabinet de Consultanta in Legislatia Muncii.
Regulamentul intern. Indrumar pentru angajatori si angajati. Reprezinta un adevarat indrumar pentru angajatori si angajati, cu informatii specialziate, oferite de autorii Ion Traian Stefanescu, Monica Gheorghe si Aurelian Gabriel Uluitu. Lucrarea de fata ofera informatii detaliate din experienta vasta a autorilor in domeniul dreptului muncii si reprezinta un indrumar necesar angajatorilor si angajatilor, o lucrare valoroasa care ofera raspunsuri unor probleme controversate in materia regulamentului intern, pe intelesul tuturor. Recomandam cartea pentru toti practicienii din domeniu, neuitand faptul ca si pentru studentii si masteranzii in drept reprezinta o resursa esentiala.
Va dorim lectura placuta si o zi minunata!
Cititi si: Cum prevenim conflictele de munca in companiile noastre