Codul fiscal si Normele metodologice, actualizat dupa intrarea in vigoare a prevederilor O.U.G. nr. 6/2015 si cele ale H.G. nr. 367/2015 privind reducerea taxei pe valoarea adaugata pentru alimente, bauturi nealcoolice, a altor bunuri expres mentionate, precum si pentru serviciile de restaurant si de catering a aparut la Editura Hamangiu.
In cuprinsul cartii gasiti detaliate codurile corespunzatoare bunurilor pentru care se va aplica cota redusa de TVA de 9% (alimente, inclusiv bauturi, exceptand bauturile alcoolice, destinate consumului uman si animal, animale si pasari vii din specii domestice, seminte, plante si ingrediente utilizate in prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau inlocui alimentele;
- noile reguli privind impozitarea veniturilor din transferul proprietatilor imobiliare;
- regulile pentru acordarea scutirii de la plata impozitului pe venituri realizate de persoanele cu handicap grav sau accentuat din salarii, pensii, activitati agricole, silvicultura, piscicultura si din activitati independente;
- stabilirea bazei de calcul pentru calcularea contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru anumite categorii de contribuabili
- obligatia depunerii unei declaratii privind venitul realizat din participarea la jocuri de noroc la distanta (on-line), slot-machine, lozuri si festivaluri de poker.
Extrasul si cuprinsul lucrarii pot fi accesate pe hamangiu.ro, la sectiunea Cuprins si extras