In randurile urmatoare va oferim un scurt extras din lucrarea: :
„Actul administrativ individual. Actul administrativ normativ.
Actul administrativ individual este actul emis in vederea executarii in concret a legii, iar efectele juridice ale acestuia se produc cu privire la o persoana sau mai multe persoane determinate expres in cuprinsul actului. Actul administrativ normativ, pe de alta parte, este emis in vederea organizarii executarii legii si cuprinde reglementari formulate abstract, cu caracter obligatoriu pentru un numar nedeterminat de subiecte de drept sau situatii care se incadreaza in ipoteza normei pe care o instituie, determinate fiind numai criteriile pentru stabilirea sferei destinatarilor, iar nu fiecare beneficiar in parte.
Cele doua categorii de acte administrative (normative si individuale) se diferentiaza in functie de obiectul lor, in raport de criteriul determinabilitatii persoanelor carora li se aplica si in functie de intinderea efectelor pe care le produc. Actele administrative normative contin reglementari cu caracter general, impersonale, produc efecte erga omnes, iar actele individuale produc efecte fata de una sau mai multe persoane, adresandu‑se unor persoane fizice sau juridice determinate sau determinabile (C.A. Bucuresti, s. a IX‑a cont. adm. si fisc., dec. nr. 2493/2020, rolii.ro).
[…]
Act administrativ prin care sunt dispuse mai multe masuri
Nicio prevedere legala si nicio regula de interpretare nu conduce la concluzia ca nu pot fi dispuse mai multe masuri prin acelasi act administrativ, cum este cazul unei hotarari emise de autoritatea publica prin care se dispune, in primul rand, trecerea unui bun din domeniul public in domeniul privat si, apoi, efectuarea unei operatiuni de schimb cu privire la acelasi bun. În conditiile in care una dintre masuri este determinata cauzal ori este conditionata de cealalta, efectele juridice ale manifestarii de vointa a autoritatii se vor produce in ordinea lor logica, fireasca, fara a fi necesara utilizarea a doua sau mai multor instrumente juridice distincte (C.A. Bucuresti, s. a VIII‑a cont. adm. si fisc., dec. nr. 30/2006, in B.J. nr. 1, trimestrul I/2006, p. 163‑182).”
Cititi si: Top 21 carti juridice in 2022. Cele mai bune carti de drept