Noutati editoriale

Comentariile CODULUI CIVIL – colectie noua la Editura Hamangiu

Like & Share

După publicarea unui prim comentariu, pe articole, al noului Cod civil, Editura Hamangiu inaugurează o nouă serie de comentarii, dedicate tuturor instituţiilor din Codul civil. Seria va fi structurată în mai multe volume – cel puţin 20, conform proiectului nostru iniţial – care vor varia ca întindere, în funcţie de complexitatea materiei şi de relevanţa practică a problemelor analizate.

Sistematizarea pe instituţii oferă fiecărei cărţi avantajul unei relative „independenţe” faţă de celelalte volume din cadrul colecţiei şi lasă autorilor libertate pentru analiza mai amplă a subiectelor alese. Linia comună a întregii serii de comentarii o reprezintă, însă, abordarea practică a subiectelor; toate aceste lucrări sunt gândite spre a servi ca instrumente de lucru pentru judecători, avocaţi, notari, consilieri juridici, registratori de carte funciară şi celelalte categorii de practicieni ai dreptului.

 

 

Prima carte a colecţei:

Comentariile Codului civil
Publicitatea drepturilor, a actelor şi a faptelor juridice. Cartea funciară

Mihaela MÎNERAN

Necesitatea comentării art. 18-24 şi art. 876-915 din noul Cod civil vine din constatarea că normele privind publicitatea, în general, şi publicitatea imobiliară, în special, sunt puţin înţelese şi aplicate în practică, existând chiar o teamă de a uza de mijloacele lăsate la dispoziţie de Legea nr. 7/1996 şi, în prezent, de Titlul VII din Cartea a III-a a noului Cod civil. În acelaşi timp, o bună înţelegere a instituţiei cărţilor funciare şi o curajoasă aplicare a acesteia pot conduce la respectarea principiului securităţii juridice şi la încurajarea circulaţiei juridice a imobilelor.

Vă aşteptăm cu detalii pe www.hamangiu.ro.

Like & Share

S-ar putea să te intereseze și