Noutati editoriale

Drept civil. Obligatii in reglementarea noului Cod civil – in curand, de la Editura Hamangiu

Like & Share

Va propunem o carte noua: Drept civil. Obligatii in reglementarea noului Cod civil, a domnului prof. univ. dr. Paul Vasilescu, Decanul Facultatii de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Obligatiile reprezinta una dintre cele mai importante si, poate, cea mai dificila materie reglementata de noul Cod civil. Iar aceasta carte analizeaza, in ansamblu, partea generala a obligatiilor in noul Cod civil, adica ceea ce se numeste teoria generala a obligatiilor civile. Este vorba despre sensul, intemeierea si explicarea mecanismelor obligationale.

In prefata lucrarii, autorul dezvaluie ca, scriind aceasta carte, a fost interesat „nu numai cum este acum obligatia reglementata, dar si care e punctul de fractura cu vechiul codice, care este sursa intelectuala, iar nu atat normativa, a reglementarii din noul Cod civil. Dar o carte de drept este prin definitie un efort de a explica tehnic obligatia civila, de aceea nu am putut consacra randuri prea lungi sensurilor non-juridice ale textelor analizate. Texte care impun un efort exegetic ce va trebui suplimentat in viitor cu mai multa jurisprudenta, dar si cu o reflexie asupra sensurilor culturale ale noii legi. Toate acestea vor ramane de facut in viitor, care cu cat se apropie, cu atat va face din noul cod o lege veche.”

Din cuprins:
Preliminarii
Cap. I. Regimul general al obligatiilor
I. Dinamica obligatiilor
II. Stingerea obligatiilor in lipsa platii
III. Executarea obligatiilor
IV. Drepturile creditorului asupra patrimoniului debitorului
Cap. II. Garantarea obligatiilor
I. Garantiile personale
II. Garantiile reale
Cap. III. Izvoarele obligatiilor
I. Faptul juridic licit
II. Actul juridic unilateral
III. Contractul
IV. Raspunderea civila delictuala

20% reducere la pre-comenzi (realizate on-line sau telefonic, pana la data aparitiei).

Va asteptam pe www.hamangiu.ro!

Like & Share

S-ar putea să te intereseze și