Noutati editoriale

Perspective juridice – Arbitraj şi mediere | Iaşi, 10 ianuarie 2013

Like & Share

În contextul eforturilor constante de îmbunătăţire a sistemului de justiţie din România, de degrevare a instanţelor, ELSA Iaşi are deosebita plăcere de a vă invită la primul eveniment din acest an:

Perspective juridice. Arbitraj şi Mediere

în cadrul căruia tema centrală va fi reprezentată de activităţile de arbitraj şi mediere.

Evenimentul va avea loc vineri, 10 ianuarie 2014, ora 16:00 în Amf. I.1 (Paul Demetrescu), Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi se adresează atât studenţilor cât şi profesioniştilor în domeniu.

Invitaţii ce vor împărtăşi din vasta lor experienţă, provocările dar şi satisfacţille îmbrăţişării profesiilor de arbitru sau mediator sunt reprezentaţi de:
– dl. Ştefan COSTE – Preşedinte al Tribunalului de Arbitraj Judiciar Iaşi de pe lângă Camera de Arbitraj şi Mediere
– dl. Horia Nicolae ŢIŢ – Arbitru la Tribunalul de Arbitraj Judiciar Iaşi
– dl. Marius CORAD – Director al Serviciului de Mediere al Centrului Regional de Facilitare şi Mediere.

Atât arbitrajul cât şi medierea reprezintă modalităţi de soluţionare a diferendelor între părţi, prin intermediul cărora se încearcă soluţionarea unor dispute apărute în baza relaţiilor comerciale sau de alta natura între părţi.

În prezent, arbitrajul şi medierea sunt utilizate la nivel mondial în vederea soluţionării disputelor intre state dar şi intre persoane fizice sau juridice, fapt care conferă, având în vedere şi natura litigiilor care pot fi astfel soluţionate, o larga utilizare acestor proceduri, mai nou aplicate şi în ţara noastră.

ELSA Iaşi (European Law Students’ Association) este parte a reţelei ELSA Internaţional ce numără peste 38.000 de membri din peste 40 de ţări şi a fost înfiinţată în anul 2000 în Iaşi, continuând să realizeze evenimente cu specific juridic, urmărind să contribuie la educaţia juridică a studenţilor la drept şi să dezvolte comunitatea juridică ieşeană.

Like & Share

S-ar putea să te intereseze și