Articole juridice, Blog Juridic, Editoriale, Jurisprudenta, Spete juridice, Stiri diverse, Stiri juridice

Strategia oceanului albastru, calea ideala catre succes

Like & Share

Dragilor, discutam astazi despre un concept excelent si indraznet, care este menit sa ne schimbe modul in care privim afacerile si proiectele de orice fel. Am fost obisnuiti sa gandim in materie de competitie, concurenta, rivali, scoruri tinut in orice aspect al vietii noastre.

Insa adevarul este mult departe de acest nivel al gandirii traditionale si bazat pe instinctul de lupta.

Strategia oceanului albastru este un concept inventat de W. Chan Kim si Renée Mauborgne, autorii cartii cu acelasi nume. Strategia de marketing este menita sa ne arate un univers al profitului bazat pe crearea de „oceane albastre”, cu alte cuvinte de noi spatii de piata nevalorificate, pregatite pentru crestere si pentru dezvoltare.

Autorii ne arata faptul ca raspunsul nu este concurenta pe viata si pe moarte, lucru care nu face decat sa duca la crearea unui ocean rosu insangerat, in care rivalii se lupta pentru un profit care automat scade prin impartire.

Solutia este crearea de oceane albastre, locuri din piata pe care inca nu le-am valorificat si unde nu exista concurenta. Si exista multe astfel de locuri care merita cunoscute si in care ne putem dezvolta afaceri si proiecte.

Strategia oceanului albastru reprezinta o abordare inteligenta in care concurenta devine irelevanta de la sine. In loc sa intram in zone din piata unde automat ne pregatim de lupte concurentiale, cream zone in care suntem singurii care pot livra servicii si produse de acest gen.

Da, acest gen de gandire desfiinteaza modul traditional de a ne gandi la afaceri si proiecte profesionale. Este o strategie care invita la introspectie, la identificarea celor mai bune abilitati si resurse de care ne putem folosi pentru crearea de astfel de oceane albastre unde putem livra si genera calitate.

Sa aveti succes in tot ce faceti!
Maria Nicuțar
Specialist Marketing Editura Hamangiu

 

Cititi si: 7 reguli de aur pentru un plan de succes

sursa foto: pixabay.com

Like & Share

S-ar putea să te intereseze și