Articole juridice, Blog Juridic, Carti juridice, Editoriale, Jurisprudenta, Noutati editoriale, Spete juridice, Stiri diverse, Stiri juridice

Succesul nu vine din intamplare. Are nevoie de un plan bun

Like & Share

Dragilor, discutam adesea despre succes insa foarte rar stabilim ce este de fapt succesul acesta? In raport cu ce anume stim ca fost un succes? Ne raportam adesea la tot felul de aspecte exterioare in functie de care ne masuram succesul, victoriile, progresele pe care le realizam pe toate planurile vietii noastre personale si profesionale. Mai ales profesionale.

Dar adevarul este ca succesul nu vine niciodata din intamplare si nu vine pe neasteptate. Il asteptam de ceva timp, de fapt si de drept. Ca sa fim sinceri, am planuit succesul de care ne bucuram astazi.

Ce este planul? Poate fi mental sau trebuie pus pe hartie? Chiar este nevoie de un plan? Cu siguranta ca multi vor spune ca este un subiect mult prea simplu. Si este chiar prea simplu insa cel mai des il ignoram. Ignoram ca fara un plan bun nu vom ajunge sa vedem rezultatele dorite. Lipsa unui plan este cel mai des cauza proiectelor care raman doar la stadiu de vis frumos.

Adevarul este ca da, planul este necesar si chiar obligatoriu pentru succes pe termen lung. Da, planul trebuie pus pe hartie si nu poate fi doar o chestiune mentala, ceva ce vizualizam, un gand care zboara si care uneori ramane in umbra. Planul este scris pe hartie si este un organism viu, care se muleaza pe aspecte exterioare, pe conditii de mediu, pe resurse de care dispunem sau nu, pe lucruri care uneori tin de noi si uneori nu.

Deci planul trebuie sa existe. Nu mai chestionam acest lucru fiindca nu exista niciun om de succes care sa ne confirme ca pentru el succesul a venit din intamplare, l-a lovit in timp ce se juca un joc video.

Evident, succesul trebuie sa te prinda muncind. Si nu oricum, ci conform unui plan.

Asadar, va recomandam sa aveti un plan, sa fie scris pe hartie, sa fie discutat cu persoanele in care aveti incredere, pe care le stimati, pe care le admirati, pe al caror succes poate ca sunteti putin invidiosi, sau putin mai mult.

Va mai recomandam sa va revizuiti planul cat mai des cu putinta fiindca niciun plan nu poate ramane batut in cuie ca in prima zi a facerii sale 🙂

Ce ar mai fi de spus? Sa nu va fie frica sa gresiti, caci greselile nu sunt parte din plan in mod oficial dar planul nu s-ar putea sustine fara ele. Din greseli invatam cel mai mult, nu din succes. Succesul este o consecinta a faptului ca am invatat din greseli.

Sa aveti o zi minunata si un plan excelent la care sa lucrati!
Maria Nicuțar
Specialist Marketing – Editura Hamangiu

Sursa foto: pixabay.com

Cititi si: 7 reguli de aur pentru un plan de succes

Like & Share

S-ar putea să te intereseze și