Articole juridice, Blog Juridic, Carti juridice, Editoriale, Jurisprudenta, Noutati editoriale, Spete juridice, Stiri juridice

Top 10 cele mai noi carti juridice la Editura Hamangiu

Like & Share

Stim ca sunteti pasionati de cartile juridice. Si noi! Le iubim si le pretuim, pentru ca ele ne ajuta sa facem lumina in universul nostru profesional.
Cartile sunt cele care ne asigură dezvoltarea si succesul. Ne ghidează in luarea deciziilor, aduc claritate într-o mare de ipoteze si intrebari, ne ofera control asupra interpretarilor pe care trebuie sa le dam legislatiei, argumente in bataliile juridice si siguranta in instanta. Si, dincolo de toate acestea, tot cartile sunt cele care ne vor duce mai aproape de adevar.

Va invitam sa descoperiti cele mai noi carti juridice, publicate deja sau in curs de aparitie la Editura Hamangiu.

Drept civil. Familia. Editia a 3-a
Autor: Marieta Avram
Pagini: 700
Data aparitiei: 22 aprilie 2022
Cui se adreseaza: lucrarea se adreseaza studentilor, masteranzilor si tuturor profesionistilor din domeniul dreptului civil, interesati in mod special de Cartea a II-a „Despre familie”. Sunt analizate institutiile clasice ale dreptului civil al familiei – casatoria, rudenia, filiatia, adoptia, obligatia de intretinere –, dar si institutii noi, precum logodna si autoritatea parinteasca, intr-o maniera de prezentare care imbina perspectiva istorica cu cea nationala si internationala, marcata de dialogul dintre dreptul european al drepturilor omului si dreptul european al Uniunii Europene.

Drept civil. Familia Marieta Avram ed 2022

Adauga in cos>>>

Pachet Fundamentele ideologice ale dreptului administrativ
Autor: Cristian Clipa
Pagini: 392 + 376
Data aparitiei: 26 aprilie 2022
Cui se adreseaza: tuturor studentilor si masteranzilor interesati sa se specializeze in drept administrativ. De asemenea, se adreseaza profesionistilor care activeaza in domeniul dreptului administrativ.

 

Pachet Fundamentele ideologice ale dreptului administrativ. Volumul II-Cristian Clipa

Adauga in cos>>>

 

Tratat practic de insolventa. Volumul I
Autori: 35 de autori, lista poate fi consultata aici.
Pagini: 1248
Cui se adreseaza: Specialistilor in insolventa, practicienilor din domeniu, avocatilor specializati in insolventa, tuturor profesionistilor care au tangenta directa si indirecta cu domeniul insolventei, studentilor si masteranzilor care doresc sa se specializeze in insolventa.

Tratat insolventa. Volumul I Coordonatori: Radu Bufan, Andreea Deli-Diaconescu, Mihaela Saracut

Adauga in cos>>>

 

Codul administrativ si legislatie conexa
Autor: Ovidiu Podaru
Pagini: 784
Data aparitiei: 17 februarie 2022
Cui se adreseaza: tuturor teoreticienilor si practicienilor din domeniul dreptului administrativ, specialistilor in drept administrativ, studentilor si masteranzilor, profesionistilor interesati de aspecte precum solutionarea contestatiilor si petitiilor, contenciosul administrativ, serviciile comunitare de utilitati publice, exproprierea, taxele judiciare de timbru si nu numai.

Codul administrativ si legislatie conexa - spiralat . Editie 2022 - ingrijita de Ovidiu Podaru

Adauga in cos>>>

 

Controlul de legalitate in contenciosul administrativ-fiscal
Autor: Marius Cristian Ispas
Pagini: 496
Data aparitiei: 10 februarie 2022
Cui se adreseaza: se adreseaza, in principal, practicienilor in domeniu, diversitatea spetelor alese fiind de un real suport celor care activeaza in aceasta materie. De asemenea, Controlul de legalitate in contenciosul administrativ-fiscal constituie o lectura utila pentru orice persoana interesata de domeniul in cauza.

Controlul legalitatii in contenciosul administrativ fiscal_autor Marius Cristian Ispas

Adauga in cos>>>

 

Codul civil si Legea de punere in aplicare. Actualizat la 7 martie 2022 – spiralat
Pagini: 608
Data aparitiei: 24 martie 2022
Cui se adreseaza: tuturor celor care au nevoie de legislatie in domeniul codului civil, actualizata la zi si ordonata in mod sistematic pentru acces rapid la orice capitol.

Codul civil si Legea de punere in aplicare. Actualizat la 7 martie 2022 - spiralat

Adauga in cos>>>

 

Drept comercial. Contracte profesionale. Editia a 5-a
Autor: Andreea-Teodora Stanescu
Pagini: 504
Data aparitiei: 30 martie 2022
Cui se adreseaza: lucrarea este destinata, cu precadere, studentilor facultatilor de drept insa nu numai. Este o lucrare esentiala pentru toti profesionistii din drept comercial si pentru cei care au tangenta cu acest domeniu.

Drept comercial. Contracte profesionale. Editia a 5-a autor Andreea-Teodora Stanescu

Adauga in cos>>>

 

Redeschiderea procesului penal in cazul judecatii in absentia
Autor: Ioan-Paul Chis
Pagini: 304
Data aparitiei: 14 martie 2022
Cui se adreseaza: tuturor teoreticienilor si practicienilor interesati de drept penal, drept procesual penal, dreptul la aparare al persoanei judecate, condamnari in lipsa, redeschiderea procesului penal, opinii despre actualul sistem, repere de imbunatatire viitoare a cadrului legal in materie si nu numai.

Redeschiderea procesului penal in cazul judecatii in absentia autor Ioan-Paul Chis

Adauga in cos>>>

Achizitiile publice. Curtea de Justitie a Comunitatilor/Uniunii Europene. O radiografie sinoptica a intregii jurisprudente in domeniu
Autor: Dumitru-Daniel Serban
Pagini: 736
Data aparitiei: 08 martie 2022
Cui se adreseaza: lucrarea este o merituoasa sursa de informare juridica si un autentic indrumar in activitatea curenta specifica a autoritatilor contractante, operatorilor economici competitori, consultantilor, institutiilor de control, autoritatilor de reglementare si, mai cu seama, a instantelor jurisdictionale.

Achizitiile publice_Dumitru-Daniel Serban

“Ne exprimam convingerea ca profesionistii achizitiilor publice vor aprecia aceasta radiografie fara precedent a patrimoniului jurisdictional european, care le aduce la indemana, intr-o forma editoriala concisa si armonios structurata, principalele abordari in domeniu ale prestigioasei instante din Uniunea Europeana, veritabile puncte cardinale menite sa reziste timpului, oferind o perspectiva unica in doctrina de specialitate din tara noastra.” – Prof. univ. dr. Dacian Cosmin Dragos

Adauga in cos>>>

International Business Transactions
Autor: Raluca Papadima
Pagini: 440 pagini
Data aparitiei: 4 martie 2022
Cui se adreseaza: studentilor si profesionistilor interesati de legile comerciale internationale, precum si de conflicte si procese din acest domeniu.

International business transactions autor Raluca Papadima

Adauga in cos>>>

 

Va dorim lectura usoara, studiu placut si mult succes in tot ce realizati!

 

Like & Share

S-ar putea să te intereseze și